Takomläggning

takomläggning
Takomläggning

På Nymans Tak har vi spetskompetens inom ett flertal områden, men vår primära verksamhetsgren är tätskikt på tak. Att ert tak får rätt takmaterial är väldigt viktigt och det finns flera faktorer man bör ha i beaktande när man börjar fundera på en takomläggning. Takets lutning, läge och underlag är bara några faktorer värda att nämna. Vi är experter på området och bidrar gärna med vår expertis.

– Taktyper –

Idag finns det en mängd olika takmaterial på marknaden och vi arbetar med de flesta. Här nedan listar vi de vanligaste:

Tegelpannor

Taktegel

Lertegel är ett traditionellt naturmaterial som blir vackrare med tiden. Eftersom teglet är ett levande material formar det sig efter taket och utvecklar med tiden en vacker patina. Till skillnad från betongpannor har lerteglet inget begränsat ytskikt. Det som begränsar teglets livslängd är frostsprängning och sprickor orsakat av yttre påverkan. Tegel lämpas för både renovering och nybyggnationer.

Betongpannor

Betong

Betongpannan är ett robust takmaterial som fungerar utmärkt i vårt skandinaviska klimat.  Pannorna har ett brett utbud av färger och ytbehandlingar som passar båda moderna och äldre hus.

Shingel

Shingel

Shingel är ett tåligt material som håller i många år. Förutom hållbarheten är shingel lättlagt, elegant och ekonomiskt.

Ytpapp

Ytpapp

Ytpapp är ett material som är idealt för platta och låglutande tak Genom att svetsa ytpappens skarvar blir taket helt tätt. Nya generationens högkvalitativa ytskikt är UV-beständiga, klarar extrema väderförhållanden och är skifferbelagda vilket ger en snygg och elegant prägel på taket.

Profilerad plåt

Profilerad plåt

Profilerad plåt är som det låter en plåt med profil. Profilerad plåt kommer i färdiga sektioner och fästs in med skruv.

falsad plåt

Falsad plåt

Handfalsad plåt är en klassisk takbeklädnad med lång livslängd. Det vanligaste idag är att plåten levereras i hela band som sedan monteras från takfot till nock (bandtäckning). Bandtäckning kan användas på alla typer av byggnader. Är man ute efter en väldigt exklusiv lösning med äldre taktäckningstraditioner väljer man ett skivtäckt tak. Skivtäckningen är precis som de låter mindre skivor som falsas ihop med varandra. Plåt finns i en uppsjö av färger och passar också väldigt bra i kombination med andra takmaterial så som tegel eller betongpannor.

Kontakta oss

Vi gör alltid vårt bästa för att svara på dina frågor så fort som möjligt.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search