Vanliga frågor

Vanligt förekommande frågor

Vad gäller för ROT-avdraget 2016?

Från och med den 1 januari 2016 gäller nya regler för ROT-avdraget. Arbetskostnaden subventioneras nu mera med 30 % men med ett fortsatt maximalt utrymme om 50 000 kr per person eller totalt 100 000 kr per hushåll.

När är det dags att byta tak?

Det finns en mängd faktorer som har en inverkan på takets livslängd. Allt från materialval, utförande till takets läge. En tumregel är att man bör se över taket efter ca 30 år.

Ökar en takomläggning värdet på fastigheten?

Ja, en takomläggning ökar generellt sett värdet på fastigheten.

Kan jag återanvända mina gamla takpannor?

Det går absolut att återanvända sina gamla takpannor. Man får dock räkna med mer eller mindre samma kostnad som att montera helt nya. Detta då det krävs en hel del extra arbetstid att plocka ner befintliga takpannor för att sedan montera tillbaka dessa.

Vem är ansvarig för arbetsmiljön?

För att ni som beställare ska kunna känna er trygga arbetar vi på Nymans tak med med totalentrepenad. Totalentrepenad innebär i praktiken att vi ansvarar för takläggarnas säkerhet och fråntar er som byggherre allt arbetsmiljöansvar. På plats utförs detta av ansvarig arbetsledare.

Hur fungerar det med taksäkerhet?

Varje byggarbetsplats är unik och säkerhetsrutinerna varierar därför från projekt till projekt. Några säkerhetslösningar vi använder oss av är fallskydd vid takfot, säkerhetslina och sele, ställningar och i vissa fall kombineras dessa lösningar för optimal säkerhet.

När betalar man arbetet?

Betalning sker när arbetet är slutfört om inget annat anges. Avslutat projekt faktureras med 10 dagars betalningsvillkor. Vi erbjuder även våra kunder full finansiering med räntefri delbetalning via Wasa Kredit. För mer information kontakta oss på 08-35 09 92.

Vad händer om det börjar regna under arbetets gång?

Vid alla våra objekt har vi tunga presenningar på plats. Detta för att effektivt kunna täcka utsatta delar vid risk för nederbörd.

Vilka garantier gäller för mitt nya tak?

Vid montering av nytt tätskikt lämnar vi alltid 10 års tätskiktsgaranti, utöver tätskiktsgarantin gäller tillverkarnas fabrikatsgarantier. Dessa garantier varierar beroende på materialval.

Hur lång tid tar en takomläggning?

Uppskattning av arbetstiden baseras på olika faktorer så som takets storlek, lutning, tillgänglighet, årstid mm. Kontakta oss så på 08-38 09 92 så lägger vi tillsammans med er upp en tidsplan

Kontakta oss för en kostnadsfri besiktning

Kontakta oss

Vi gör alltid vårt bästa för att svara på dina frågor så fort som möjligt.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search